Kepta antis su obuoliais

Ingredientai:

  • 1,2 kg antis
  • 6 skiltelės česnako
  • 5-6 obuoliai
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • druska ir pipirai
  • 4 v.š. aliejaus
  • 1 v.š. rudojo cukraus
  • 2-3 v.š. rudojo cukraus obuoliams
  • (“rankovės” kepimui)

Gaminimas:

Antį nuvalome.

Dubenėlyje sumaišome aliejų su smulkintu česnaku, ruduoju cukrumi, žiupsneliu druskos ir pipirų bei citrinos sultimis. Paruoštu prieskoniniu aliejumi gerai įtriname antį ir paliekame visą parą marinuotis.

Obuolius pjauname pusiau ir išimame sėklas. Obuolius pabarstome trupučiu druskos ir 1 šaukštu cukraus.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

Kepimo skardą truputį patepame riebalais.

Į kepimo rankovę dedame antį su obuoliais ir kišame į orkaitę, kur kepame apie 1 valandą. Po valandos išimame ir perplėšiame “rankovę”. Ant obuolių suberiame likusį cukrų ir kartu su antimi kišame atgal į orkaitę, kur kepame dar 10-15 minučių, kol obuoliai ir antis švelniai apskrunda.

Keptą antį su obuoliais patiekiame karštą su keptais obuoliais.