Mums reikės:
- 2 VŠ saulėgrąžų aliejaus,
- 1 didelis plonais žiedeliais pjaustytas svogūnas,
- 125 g juostelėmis pjaustytos liesos šoninės griežinėlių,
- 500 g veršiuko kepenų be plėvių (supjaustykite 1 cm storio juostelėmis)
- 2 VŠ miltų,
- 600 ml jautienos sultinio,
- 3 VŠ pomidorų padažo,
- Šlakelis Vusterio padažo,
- Druskos, juodųjų pipirų,
- Pjaustytų šviežių peletrūnų papuošti.
Gaminimas:
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, šoninę ir vis pamaišydami kepkite ant silpnos ugnies- kol svogūnai suminkštės, o šoninė taps traški. Sudėkite kepenis ir maišydami kepkite dar 5 minutes. Paskui išimkite kiaurasamčiu ir padėkite šiltai.
Į keptuvę suberkite miltus ir maišydami kepkite 1 minutę. Supilkite sultinį ir maišydami užvirinkite- padažas turi sutirštėti.
Supilkite pomidorų padažą, Vusterio padažą, pagardinkite druska bei pipirais. Vėl sudėkite svogūnus, šoninę, kepenis, uždenkite ir pakaitinkite 5 minutes. Prieš patiekdami pabarstykite peletrūnais.