Kepenėlės su šoninė

Mums reikės:

  • 2 VŠ saulėgrąžų aliejaus,
  • 1 didelis plonais žiedeliais pjaustytas svogūnas,
  • 125 g juostelėmis pjaustytos liesos šoninės griežinėlių,
  • 500 g veršiuko kepenų be plėvių (supjaustykite 1 cm storio juostelėmis)
  • 2 VŠ miltų,
  • 600 ml jautienos sultinio,
  • 3 VŠ pomidorų padažo,
  • Šlakelis Vusterio padažo,
  • Druskos, juodųjų pipirų,
  • Pjaustytų šviežių peletrūnų papuošti.

Gaminimas:

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, šoninę ir vis pamaišydami kepkite ant silpnos ugnies- kol svogūnai suminkštės, o šoninė taps traški. Sudėkite kepenis ir maišydami kepkite dar 5 minutes. Paskui išimkite kiaurasamčiu ir padėkite šiltai.

Į keptuvę suberkite miltus ir maišydami kepkite 1 minutę. Supilkite sultinį ir maišydami užvirinkite- padažas turi sutirštėti.

Supilkite pomidorų padažą, Vusterio padažą, pagardinkite druska bei pipirais. Vėl sudėkite svogūnus, šoninę, kepenis, uždenkite ir pakaitinkite 5 minutes. Prieš patiekdami pabarstykite peletrūnais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *