Mums reikės:
- 500 g karpio filė
- 1 šaukštas sviesto
- 1 šaukštas taukų
- 2-3 šaukštai miltų
- 1/2 stiklinės rūgščios grietinės
- 2 šaukštai sukapotų krapų
- pipirai
- druska
Paruošimas:
Filė nuplauti, supjaustyti porcijomis, pasūdyti ir pabarstyti pipirais.
Apvolioti miltuose ir kepti karštuose taukuose bei svieste. Taukai neturi būti labai karšti. Pakanka tik iškepti žuvį iki rausvumo, bet neprisvilinti.
Iškeptos žuvies gabalus sudėti į kaistuvą arba – jei keptuvė yra gana gili – palikti joje, pabarstyti krapais, užpilti grietine, išmaišyta su šaukšteliu miltų. Kaitinti, kol užvirs.
Patiekti su ryžiais, bulvėmis arba bulvių koše bei daržovėmis.
Skanaus!