Cukinija įdaryta miško grybais

  • 1 vnt. cukinijos,
  • 200 g grybų,
  • 40 g moliūgo,
  • 20 g svogūnų,
  • 2 skiltelės česnako,
  • 1 š. aliejaus,
  • 2 š. grietinės,
  • druskos, juodųjų pipirų (pagal skonį).

Prasidėjo grybavimo sezonas, o Jūs grįžote namo su pilnu krepšiu grybų? Tuomet galbūt jus sužavės jais įdaryta cukinija. Šis patiekalas tinka ir paprastiems šeimyniniams pietums, ir laukiantiems svečių.

Gaminimas:

Grybus išvirkite pasūdytame vandenyje.

Cukiniją perpjaukite išilgai ir išskobkite jos vidų, padarykite „luoteliui“ plokščią dugną, kad cukinijų puselės tvirtai stovėtų.

Sudėkite jas ant riebalais patepto kepimo popieriaus ir pakepkite jas iki 180 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje apie 7 min.

Įkaitinkite keptuvę su šaukštu aliejaus. Suberkite moliūgo gabaliukus, grybus, smulkintą svogūną bei česnaką ir viską pakepinkite 5 min.

Pridėkite druskos ir pipirų. Į cukinijos puseles sukrėskite po šaukštą grietinės, o ant viršaus sudėkite kepintus moliūgus, grybus, svogūną, česnaką.

Papuoškite patiekalą žalumynais ir vyšniniais pomidorais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.