Citrusinė žuvis su čili

Mums reikės:

  • 4 oto arba menkės filė gabalai
  • 1 citrinos sultys
  • 1 šaukštelis česnako miltelių
  • 1 šaukštelis paprikos
  • 1 šaukštelis maltų kmynų
  • 0,25 šaukštelio džiovinto peletrūno
  • 4 šaukštai alyvų aliejaus
  • miltų
  • 1,25 puodelio žuvies sultinio
  • 2 raudoni čili pipirai, be sėklų ir susmulkinti
  • 2 šaukštai susmulkintų šviežių petražolių
  • 1 raudonasis svogūnas, supjaustytas žiedeliais
  • druskos
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

Sudėkite žuvį į negilų indą ir sumaišykite kartu citrinos sultis, česnaką, papriką, kmynus, peletrūną ir truputį druskos bei pipirų. Šaukštu supilkite gautą mišinį ant žuvies, uždenkite ir marinuokite kelias valandas arba per naktį šaldytuve. Įkaitinkite visą aliejų dideliame keptuve, apibarstykite žuvį miltais ir tada kepkite ją kiekvieną pusę po kelias minutes iki auksinės spalvos.Sudėkite žuvį į keptuvą, supilkite žuvies sultinį ir troškinkite uždengtą apie 5 minutes arba kol žuvis gerai iškeps.Sudėkite susmulkintus čili pipirus ir 1 šaukštą petražolių į keptuvą. Troškinkite dar 5 minutes. Perdėkite žuvį į patiekimo indą ir laikykite šiltai. Išvalykite keptuvą, įkaitinkite jame šiek tiek aliejaus ir pakepinkite svogūnų žiedus. Pabarstykite jais ir petražolėmis žuvį ir patiekite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *