Cepelinai

Reikalingi produktai:
6 porcijoms paruošti reikia:

  • 20 didelių bulvių;
  • 6 -7 virtų, sutrintų bulvių;
  • ½ lb. maltos jautienos;
  • ½ lb. maltos veršienos;
  • ½ lb. maltos kiaulienos (vietoje kiaulienos galite naudoti kalakutieną, arba padidinti jautienos ar veršienos kiekį);
  • 1 susmulkinti rukiti lasinukai

Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite bulves. Naudodami sūrmaišio audinį, sutarkuotas bulves nusunkite, nuspausdami kiek galima daugiau skysčio. Sunką palikite nusistovėti. Skystį atsargiai nupilkite, o dubens dugne nusistovėjusį krakmolą sudėkite į tarkuotų bulvių masę. Įdėkite sutrintas virtas bulves, pasūdykite ir gerai išminkykite. Gerai išminkyti bulvių masę yra labai svarbu, nes kitaip, verdant, cepelinai gali suirti,”išsižioti”. Į dubenį sudėkite maltą mėsą. Keptuvėje riebaluose pakepinkite svogūną. Į mėsą suberkite pakepintą svogūną, druską, pipirus, įmuškite kiaušinius ir gerai išminkykite. Paimkite gabalėlį (1 matavimo puodelį) bulvių masės, išplokite jį ant delno ar ant pamiltuotos lentos, iki ¼ colio storio. Į centrą įdėkite kupiną šaukštelį mėsos masės. Bulvinio paplotėlio kraštus užlankstykite ir užglaistykite. Tarp rankų pavoliodami, padarykite kiaušinio formos. Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite, retkarčiais pamaišant, apie 20 -25 minutes. Išimkite iš vandens ir nuvarvinus, dėkite į pašildytą lėkštę. Užpilas: Smulkiai supjaustytus rūkytus lašinukus sudėkite į įkaitintą keptuvę. Kai truputį apkeps, sudėkite susmulkintą svogūną. Pakepinkite, kol svogūnas gražiai pagels. Truputį atvėsinus, supilkite grietinę, gerai išmaišykite. Pašildykite, bet neužvirkite. Pilkite padažą ant cepelinų. Pastaba: vietoj mėsos įdarui galima naudoti varškę. Pagal tradiciją, su varškės įdaru cepelinai būna apvalūs.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *