Cannelés – Prancūziški pyragėliai

Kanelėms pagamini reikės ( 20 vnt.)

  • 30 g šalto sviesto
  • 100 g miltų
  • 130 g cukraus pudros
  • Žiupsnio druskos
  • 1 sveiko kiaušinio ir 3 trynių
  • 450 ml pieno
  • Valgomojo šaukšto romo
  • 2 a.š. vanilinio cukraus (o geriausia – šaukštas vanilės esencijos)
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1/5 a.š. kvapiųjų pipirų
  • 1/4 a.š. kardamono
  • Šaukšto medaus

Kaip iškepti kaneles namuose

Į indą suberiame miltus, cukraus pudrą ir smulkiais gabaliukais pjaustytą sviestą. Viską išsukame maisto smulkintuvu. Eilė kiaušiniams – dedame tą vieną sveiką kiaušinį ir 3 trynius.Vėl išsukame. Pieno reikia šilto, o jį karšto vandens vonelėje kaitiname akimirką iki pienui užverdant. Šį pilame į jau paruoštą masę ir atsargiai išplakame.Galiausiai: šaukštas romo ir prieskoniai. Sąžiningai viską išmaišykite, kad prieskoniai nesušoktų į gumuliukus!

Visa ši masė, uždengta plėvelė, keliauja į šaldytuvą mažiausiai 24 valandoms. Ir prieš kepant dar bent kelioms palaikoma kambario temperatūroje. Orkaitė įkaitinama iki 200 laipsnių temperatūros.

Tam, kad kanelės gražiai blizgėtų, jų formeles geriausia ištepti lydytu medumi. Originaliame kanelių recepte jos tviska nuo bičių vaško, tik tokio varianto neišbandžiau. Masę išpilstome (taip, ji skysta!) į formeles ir šauname į orkaitę.Vos tik viršūnės pradeda rusvėti (maždaug po 15-25 min), kaitrą sumažiname iki 160-175 laipsnių.

Ir kepame dar maždaug 40 min. O dabar – sunkiausioji dalis.

Atvėsusias kaneles dedame į šaldytuvą, mažiausiai 6 valandoms.Patikėk, jos skaniausios kitą rytą, su pirmuoju kavos puodeliu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *