Kalėdiniai sviestiniai sausainiai su įdaru

Tešlai reikės

  • 350 g miltų
  • 1/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 225 g nesūdyto sviesto
  • 200 g cukraus
  • 1 didelio kiaušinio
  • 2 arbatinių šaukštelių vanilės ekstrakto (vanilinio cukraus)

Sausainių įdarui

  • 1 kiaušinio trynio
  • 1 šaukštelio vandens
  • Nutella
  • Braškių džemo
  • Cukraus

Gaminimo instrukcijos

Dideliame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.

Kitame inde, nustatę vidutinį greitį, mikseriu išmaišykite sviestą ir cukrų. Įmuškite kiaušinį ir įdėkite vanilės. Į gautą masę pamažu įmaišykite miltus.

Išmaišytą tešlą palaikykite šaldytuve apie 0,5 – 1 val.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite tešlą. Naudodamiesi sausainių formele, išspauskite tešlos gabalėlius.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite tešlos gabalėlius. Ant kiekvieno iš jų užtepkite sluoksnį Nutella kremo ir sluoksnį braškių džemo. Ant viršaus uždėkite dar vieną tešlos gabalėlį.

Kai sausainiai bus baigti, kievieną jų patepkite kiaušinio trynio ir vandens mase, pabarstykite cukrumi.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 – 20 minučių, kol sausainiai taps gelsvi.

Kai tik išimsite sausainius iš orkaitės, sausainių formele nupjaukite išsikišusius kraštelius. Taip galėsite džiaugtis gražios formos kalėdiniais sausainiais.

Apie 10 min palikite sausainius atvėsti. Skanaus!

Šie sausainiukai gali būti puiki dovanėlė netikėtai į svečius užsukusiam giminaičiui – tiesiog suvyniokite juos į permatomą dovanų popierių arba pasisemkite kalėdinių dovanų pakavimo idėjų iš ankstesnių mūsų įrašų. Kuo puikiausiai tiktų paprastesnė Kalėdinių saldumynų puodelių versija be vaikiškų dekoracijų.

Gražių švenčių!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.