Balandėliai

Mums reikės:

  • 1 did.kopūsto galva
  • 800g faršo
  • 1 stiklinė ryžių
  • 1-2 galvos svogūnų
  • įv.prieskonių
  • 1-2 kiaušiniai
  • Tarkuotų morkų 1-2 stiklinės

Padažui

  • 1 stiklinė vandens
  • 1-2 valg.šaukštai miltų
  • 100g grietinės
  • 50g tomatų pastos
  • druskos pagal skonį.

Paruošimas:

Kopūsto galva nuplykoma verdančiu vandeniu, kad lapai suminkštėtų ir lengviau atsiskirtų. Jei lapai kietesni , galima juos išmušti mėsos muštuku.

Iš faršo, apvirtų ryžių, susmulkinto svogūno ir kiaušinių, prieskonių užminkomas įdaras. Iš kopūsto lapo ir įdaro formuojamas balandėlis. Galima apvaliotus miltuose lengvai apkepti aliejuje (keptuvėje). Paruoštus balandėlius dedame į puodą su verdančiu vandeniu. Vandens įpilti 1 stiklinę. Sluoksniuojame su tarkuotomis morkomes ir troškiname ant nedidelės ugnies. Troškinti reikės apie 1,5val. Kol troškinasi paruošiamas padažas. Visos padažo sudėtinės dalys supylamos į indą ir išmaišomos iki vientisos masės. Likus 30 min. iki troškinimo pabaigos padažas supylamas ant balandėlių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *