Antis su raudongūžiais kopūstais

Mums reikės:

  • 1 antis
  • 4 rūgštūs ir kieti obuoliai
  • 3 šaukštai mairūno
  • 1 kg raudongūžio kopūsto
  • 2 obuoliai
  • 5 gvazdikėliai
  • 1 šaukštelis acto rūgšties
  • druska

Gaminimas:

Antį įtrinti mairūnu ir druska, įdaryti nuluptais, supjaustytais obuoliais, užsiūti ir įkišti į šaldytuvą.Kitą dieną apipilti karštu vandeniu ir kepti. Kai šiek tiek suminkštės, supjaustyti porcijomis ir toliau kepti, kol bus minkšta.
Kopūstą supjaustyti, užpilti vandeniu ir užvirinti. Įpilti šaukštelį acto rūgšties, suberti supjaustytus obuolius, gvazdikėlius, truputį anties taukų ir druskos. Troškinti, kol suminkštės.
Antį patiekti su raudongūžiais kopūstais ir bulvėmis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *