Velykinė aguoninė boba

  • 1 kg miltų,
  • 1,5 stiklinės pieno,
  • 200 g sviesto,
  • 4 kiaušiniai,
  • 150 g cuk­raus,
  • 50—60 g mielių,
  • 1 pakelis vanilinio cukraus,
  • 2 stiklinės aguo­nų,
  • truputis druskos.

Pieną pašildyti, sudėti mieles, įberti truputį cukraus. Pakildyti. Miltus persijoti, suberti į dubenėlį. Supilti iškilusias mieles ir likusį pieną. Tešlą išplakti. Pakildyti. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų, išsukti su cukrumi. Supilti. Užmaišyti tešlą. Bai­giant maišyti, supilti ištirpytą sviestą (nekarštą), suberti sausas švarias aguonas. Leisti tešlai pakilti. Specialią skardą patepti riebalais ir į ją supilti iškildytą tešlą (pilti 1/3 formos). Palaukti, kol pakils, ir kepti orkaitėje (1 kg tešlos kepa apie 1 val.).

Iškepusią bobą formoje truputį atšaldyti ir atsargiai išimti (ant pagalvės), kad nesukristų. Kai visai atauš, pastatyti ant lentelės. Puošti kiaušinių baltymų glajumi, šokoladiniu kremu, aptepti marmeladu, apibarstyti įvairiais saldainiais, džiūvėsėliais, riešutais. Galima ir visai nepuošti, tik įsmeigti mirtos šakelę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.