Margarita – tai klasikinis, gaivus kokteilis, kuris tikrai patiks kiekvienam. Jį paprasta pagaminti ir nepaprastai skanu.
Sudedamosios dalys:
- 2 dalys tekilos
- 1 dalis šviežiai spaustų laimo sulčių
- 0,5 dalies apelsinų likerio (pvz., Cointreau arba Grand Marnier)
- Druska stiklinės kraštui, nebūtina
- laimo skiltelė papuošimui, nebūtina
Nurodymai:
- Pripildykite ledo kubelių ir įpilkite tekilos, laimo sulčių ir apelsinų likerio. Gerai suplakite, kol viskas atvės ir gražiai susijungs.
- Nedideliu kiekiu laimo sulčių patepkite senovinės stiklinės arba margaritos taurės kraštą, o tada pamerkite ją į druską, kad margaritos taurės kraštas būtų sūrus.
- Dabar supilkite margaritą į pasūdytą stiklinę su sūdytu krašteliu ant šviežio ledo kubelių ir, jei norite, papuoškite laimo skiltele.