Lazanija su špinatais

  • Lazanijos lakštai: 500 g
  • Sūris: 100 g (tarkuoto parmezano)
  • Špinatai: 300 g (Špinatų ir rikotos padažui; šviežių)
  • Svogūnai: 1 vnt. (Špinatų ir rikotos padažui; 1/2 svogūno)
  • Alyvuogių aliejus: 1 valg. š. (Špinatų ir rikotos padažui)
  • Česnakai: 2 skiltelės (Špinatų ir rikotos padažui)
  • Rikotos sūris: 300 g (Špinatų ir rikotos padažui)
  • Sviestas: 1 valg. š. (Bešamelio padažui)
  • Miltai: 1 valg. š. (Bešamelio padažui)
  • Pienas: 400 ml (Bešamelio padažui)
  • Druska: 1 arbat. š. (Špinatų ir rikotos padažui ir bešamelio padažui; žiupsnelis)
  • Muskatas: 1 arbat. š. (Bešamelio padažui; žiupsnelis)

Kažkada, labai labai seniai, pirmą kartą paragavau lazanijos. Riebus kečupu persisunkęs padažas ir jame plaukiojantys ištižę lakštai. Kartu su pirmu šio patiekalo kąsniu manyje gimė alergija. Iki šiol žodis „lazanija“ man asocijuojasi su tais ištižusiais lakštais ir pomidorų padažu. Tačiau vėliau aš atradau puiku receptą, kuriuo dalinuosi ir su jumis.

Gaminimas:

1. Pirmiausia paruoškite špinatų ir rikotos įdarą. Nuplaukite ir gerai nusausinkite špinatus. Susmulkinkite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite svogūnus, išspauskite česnaką, maišydama pakepinkite, kol svogūnų gabalėliai suminkštės, sudėkite stambiai plėšytus špinatų lapus, uždenkite dangčiu ir leiskite trumpai pasitroškinti. Atvėsinkite špinatus ir sugrūskite elektriniu grūstuvu, įmaišykite rikotą, pasūdykite.

2. Keptuvėje labai trumpai pakepinkite miltus, įmaišykite sviestą, maišydama šluotele plona srovele supilkite pieną, įberkite žiupsnelį tarkuoto muskato, nuolat maišydama kaitinkite padažą, kol ims tirštėti, nukelkite nuo ugnies, pasūdykite.

3. Kepimo indo dugną padenkite plonu padažo sluoksniu, išdėliokite lazanijos lakštus, dėkite sluoksnį špinatų įdaro, sluoksnį makaronų lakštų, vėl sluoksnį padažo ir t. t. Ant viršaus turėtų būti lakštinių sluoksnis. Supilkite ant jo likusį padažą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į 200 ºC temperatūros orkaitę. Kepkite apie 30 min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *