Koldūnams pagaminti reikės:
- 500 g miltų
- 1 kiaušinio
- Druskos
- Pusės stiklinės vandens
- 500 g mėsos be kaulų
- 2 svogūnų
- Druskos, pipirų
- Aliejaus
Receptas:
Kiaušinį įmuškite į dubenį, įpilkite vandens, įberkite druskos, išplakite. Pamažu suberkite miltus, užmaišykite tešlą. Palikite 20-25 min. Iš tešlos iškočiokite 2 mm storio lakštą, jį supjaustykite 4×4 cm kvadratėliais. Paruoškite įdarą: mėsą sumalkite mėsmale, svogūnus supjaustykite plonais žiedais, išmaišykite, įberkite druskos ir pipirų. Paruoštą faršą kartu su svogūnais maišydami apkepkite keptuvėje su aliejumi. Atvėsinkite. Ant kiekvieno tešlos kvadratėlio dėkite po šaukštelį faršo, kraštus sulipinkite. Koldūnus apkepkite įkaitintame aliejuje.
Skanaus!