Bulviniai blynai

  • 1 kg bulvių;
  • 1 svogūnas;
  • 1 kiaušinis;
  • Druska, malti juodieji pipirai;
  • Augalinis aliejus kepimui.

1. Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame smulkia tarka. Nupilame susidariusį skystį (jeigu bulvės šviežios).

2. Dedame kiaušinį, sutarkuotą svogūną, beriame druską, pipirus. Viską gerai išmaišome.

3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje formuojame blynus ir kepame iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. 

Bulviniai blynai patiekiami su grietine, arba pieno – varškės padažu.

Pieno – varškės padažas

200 g varškės (skystesnės, pakeliuose) dėkite į dubenėlį, ištrinkite šakute ir atskieskite šlakeliu pieno. Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.