Jautienos kepsnys su špinatais

Gaminimas:

Jautienos kumpio mėsos išklotinę (1cm storio) pabarstome druska ir pipirais bei pašlakstome aliejumi.

Elektriniu smulkintuvu susmulkiname kartu nuplautus špinatus, svogūną, česnaką bei raudonėlį.

Masę dedame ant išklotos mėsos ir suvyniojame lyg vyniotinį. Kad kepsnys neišsileistų surišame jį siūlu.

Keptuvėje įkaitiname 3 v.š. aliejaus ir dedame paruoštą kepsnį. Kepame ant vidutinės ugnies iš visų pusių apie 15 minučių kol švelniai apskrus.

Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Apkeptą kepsnį dedame į kepimo skardą užpilame Vorčesterio padažu ir dedame į orkaitę, kurioje 15 minučių kepame. Po 15 minučių kepsnį apverčiame ir užpile padažu kepame 15 minučių.

Šis jautienos kepsnys, puikus šventinis patiekalas, patiekiamas su mėgiamu salotų garnyru.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.